top of page
academy-logo-web.png
linkedin-sales-solutions-nISqmehpBQk-unsplash-red.jpg

Inbound Marketing

Hva er inbound marketing?

Inbound marketing er en forretningsmetodikk som tiltrekker kunder ved å lage verdifullt innhold og opplevelser skreddersydd for dem. Mens outbound markedsføring avbryter publikum med innhold de ikke alltid vil ha, danner inngående markedsføring forbindelser de leter etter og løser problemer de allerede har.

 

Innbound sammenlignet med outbound markteing?

Ledetråden for å forstå forskjellene mellom inn- og utgående markedsføring er i navnet. Inngående markedsføring fokuserer på å trekke potensielle kunder inn, mens utgående markedsføring handler om å skyve en virksomhets tilbud utad.

 

Inngående markedsføring handler om å tjene oppmerksomhet, mens outbound typisk innebærer å kjøpe den. Inngående markedsføring: eide og opptjente medier Inngående markedsføring bruker eide og opptjente medier for å engasjere potensielle kunder på kreative måter.

 

- Eide medier er de kanalene som en virksomhet har kontroll over. For eksempel nettstedet ditt, bloggen din, merkevareprofiler for sosiale medier, produktlandingssider og YouTube-kanal. Du velger hva du skal publisere, hvordan du skal publisere det og når.​

 

- Opptjente medier er dekningen du tjener som et resultat av ditt harde arbeid. Frakoblet inkluderer dette tradisjonell dekning i aviser og tidsskrifter. På nettet er det ting som dekning på nyhetssider ofte oppnådd gjennom digital PR, men omtaler også på sosiale medier, bruk av hashtaggen for kampanjer, samtaler i nettfora og anmeldelser på nettet. Du har mindre kontroll over opptjente medier, men det skal være en belønning for arbeidet du har lagt ned i inngående markedsføringskampanje.

 

Outbound marketing:

Betalte medier På den annen side er outbound markedsføring lettere assosiert med betalte medier. Dette kan være tradisjonell offline-annonsering, PPC og visningsannonsering, eller betalte e-poster. Betalte medier inkluderer også annonsering på sosiale medier, for eksempel Facebook-annonsering eller Twitter-promoterte innlegg. Selv om det vanligvis er forbundet med utgående markedsføring, er det verdt å merke seg at annonsering på sosiale medier ofte er en effektiv måte å øke ytelsen til innkommende markedsføringskampanjer. Å annonsere på Facebook, for eksempel, lar deg markedsføre innholdet og kampanjen din til målgruppen din, uansett hvor nisje det måtte være.​

 

Fordelene med Inbound Marketing

Nå riktig publikum på rett sted for å generere kvalitetstrafikk Ved å fokusere den inbound markedsføringsstrategien din på å nå de riktige målgruppene på de rette stedene, kan du tiltrekke deg målkundene for å oppfylle dine digitale markedsføringsmål. Dette er i stedet for å bruke penger på å tiltrekke trafikk fra folk som neppe noen gang vil konvertere. Øk tilliten Inngående markedsføring handler om å gi potensielle kunder den informasjonen de leter etter - selv om de ikke vet det - på en kreativ og engasjerende måte. Det handler ikke om å skyve uønsket salg ved enhver anledning. Ved å bruke inngående markedsføring som en måte å presentere merkevaren din som en nyttig og pålitelig ressurs, er håpet at de kommer til deg når tiden til kjøp oppstår. Beskytt mot overdreven tillit på en kanal Ved å forfølge kvalitetstrafikk fra en rekke kilder - organisk søk, henvisninger fra sosiale medier, henvisninger fra andre nettsteder som snakker om det fantastiske arbeidet ditt - reduserer du avhengigheten av en kanal alene, og dermed den tilhørende risikoen.

Tatt i betraktning

 

Mål

Det har alltid vært vanskelig å måle effekten av inbound marketing på en måte som viser forståelig ROI. Nøkkelen er å være tydelig fra begynnelsen. Det kan være at du ikke kan spore antall potensielle potensielle kunder som et direkte resultat av kampanjen din, men du kan spore hvor mange nedlastinger ressursen din har hatt, gjennomsnittlig varighet folk så videoen din for, hvor mange nye sosiale medier du følger oppnådd, etc. Når du planlegger kampanjen din, må du være klar over hva det er du prøver å oppnå og måle det på riktig og ærlig måte. På den måten blir alles forventninger satt - og derfor er det mer sannsynlig at de blir oppfylt. Langsiktig strategi Vellykkede innkommende markedsføringskampanjer skjer ikke over natten. De tar tid å planlegge, implementere og foredle. Det kan være arbeidsintensivt også - du trenger kanskje innholdsskapere, designere, utviklere, oppsøkende spesialister, markedsførere på sosiale medier og en kampanjeansvarlig for å til og med få tingen fra bakken. Når det er sagt, bør du ha noe som fortsetter å gi verdi i overskuelig fremtid hvis du legger din tid og krefter på riktig eviggrønne kampanje.

 

Eksempler på inbound marketing

- Innholdshubber som tilbyr instruksjonsvideoguider, video blogg med innhold som viser eller demonstrerer et produkt, case-studier, webinarer, meldinger og relatert produktinformasjon.

- Brukergenerert innhold og markedsføringskampanjer på sosiale medier, for eksempel fotokonkurranser eller anmeldelse

- Interaktive online innholdstykker opprettet i samarbeid med relatert virksomhet for å øke digital PR og markedsføringsmuligheter

- Opprette kvalitetsinnhold for målgruppen din via blogging på firmabloggen.

 

Viktigheten av analyse og foredling

Hvis det er en ting du husker om inbound marketing, er det viktigheten av å spore ytelse og forbedre din tilnærming deretter. Det er her testing også kommer inn - oppdag hvilke meldinger, typer verdifullt innhold, bilder, oppfordringer til handling osv. Som fungerer best for målgruppen din og sikre at du implementerer disse på permanent basis, eller i din neste kampanje.

contact
bottom of page